Spreder du risikoen, når du investerer?

Risikospredning er en af de allervigtigste regler inden for investering.
 

Risikospredning er et fint ord for den talemåde, vi alle kender: Læg ikke alle dine æg i samme kurv. Pointen er, at hvis du taber kurven, går alle æggene i stykker, og du har mistet alt.
 

På samme måde forholder det sig med investeringer. Hvis du f.eks. anbringer hele din opsparing i aktier i et enkelt selskab, løber du en stor risiko. For hvis selskabet går konkurs, går alle dine hårdt optjente sparepenge tabt.

Satser du i stedet på flere muligheder og fordeler din investering på aktier i forskellige selskaber, spreder du risikoen. Og du bliver ikke nær så hårdt ramt, hvis et af selskaberne skulle gå fallit.
 

Allerbedst er det, hvis du opfatter investering bredt og inddrager alle dine aktiver. Investering kunne da f.eks. være en kombination af aktier, obligationer, kontante indeståender og pensionsordninger.
 

En god måde, hvorpå du kan sikre dig risikospredning, er ved at investere igennem investeringsforeninger. Her bliver dine penge automatisk spredt ud på flere forskellige værdipapirer, lande, brancher og selskaber. På den måde bliver din risiko mindre.
 

Ønsker du en gennemgang af dine investeringer, så du får den risikospredning, der passer til dig, er du velkommen til at kontakte Hvidbjerg Bank.
 

Find medarbejder

Det er ganske enkelt.

Boersen.dk

Se erhvervsnyheder og information fra Dagbladet Børsen A/S.

Vilkår - værdipapirer

Læs "Vilkår for handel med værdipapirer i Hvidbjerg Bank".

Depotaftale

Læs "Almindelige depot- betingelser i Hvidbjerg Bank".