Skal du have penge med på rejsen?

Rejsevaluta 

Når du rejser i udlandet, er det som hovedregel en god idé at medbringe lidt lokal valuta – til taxaen, frokosten eller drikkepenge.

I Hvidbjerg Bank kan du altid veksle til de 5 gængse valutaer: Euro, US Dollar, Britiske Pund samt Svenske og Norske kroner.

Af sikkerhedsmæssige årsager har banken ikke større kontant- og valutabeholdninger liggende. Vær opmærksom på, at det ikke længere er muligt at bestille eller veksle 500 EUR-sedler i bankens afdelinger.

Husk at du med fordel kan veksle valuta i lufthavne, eller på rejsemålet.

Bestil din valuta

 

Ønsker du at medbringe valuta hjemmefra, opfordrer vi til, at du bestiller det du skal bruge i god tid inden rejsen. Valuta bestilles via formularen her, og skal bestilles senest 14 dage før afhentning.


Ved bestilling af valuta skal du vælge afhentning i en af de 4 afdelinger: Hvidbjerg, Struer, Viborg eller Holstebro. Vær opmærksom på gebyr afhængig af afhentningssted.
Valuta kan veksles i bankens afdelinger i Hvidbjerg og Struer, som har åben for kasseekspedition dagligt fra kl. 13.00 til 16.00, og torsdag til kl. 17.00.

 

 

Har du brug for valuta til en værdi over ca. 7.500 kr., skal du være opmærksom på, at vi, både af hensyn til din sikkerhed og overholdelse af reglerne for bekæmpelse af hvidvask, vil stille en række kontrolspørgsmål i forbindelse med udleveringen af den bestilte valuta.
På samme måde skal du ved afhentning vise billedlegitimation, og din valuta kan kun hentes af dig eller en, der har fuldmagt til din konto.


Hæv Euro gratis i automaten

Skal du bruge Euro, kan du døgnet rundt hæve dem gebyrfrit i Hvidbjerg Banks pengeautomater i Hvidbjerg, Struer, Viborg og Holstebro.

 
God tur – med Hvidbank Bank

Hvis du er på vej ud i verden, er det en god idé at tage kontakt til banken inden afgang. Her får du råd om, hvilke betalingskort, forsikringer og lån, der kan hjælpe dig bedre på vej.

Med Hvidbjerg Banks Mobilbank har du altid din bank med på farten. I mobilbanken kan du ordne de fleste banksager og få overblik over din økonomi - uanset hvor og hvornår.


I Hvidbjerg Bank anbefaler vi, at du altid tager mindst et, gerne to internationale betalingskort med på din rejse: Et VISA/Dankortog/eller et MasterCard. 
Med at Mastercard  får du meget mere end et betalingsmiddel i udlandet. Med rejseforsikring, lounge-services i lufthavnen og en lang række indbyggede rabatter er det rigtige betalingskort lig med tryghed og komfort på rejsen.

Valutakurser for Visa-kort og MasterCard

Når du bruger dit Visa-kort eller MasterCard i udlandet, kan du blive bedt om at vælge mellem at betale beløbet i danske kroner eller den lokale valuta.
Hvis du vælger danske kroner, vil vekslingen ske i udlandet og ofte blive dyrere, end hvis du vælger at betale i den lokale valuta.Når du vælger at betale i den lokale valuta, sker vekslingen i Danmark til gældende valutakurser.

En tjekliste 

Skal du på rejse i udlandet, har du her en tjekliste til økonomi og rejseforsikring.

 

  • Har du tilstrækkelig med kontanter til de første par dage?
  • Har du husket at medbringe to forskellige kreditkort? Sørg for, at kortene ikke ligger samme sted, hvis en tyv er på spil.
  • Har du husket pas, kørekort, blå sygesikringskort og en rejseforsikring?
  • Har du Mobilbank på din telefon? Med Mobilbanken har du altid banken lige ved hånden, og kan spærre dit kort døgnet rundt.

Medbring en liste over rabatordninger og andre fordele, som kreditkortene giver adgang til. F.eks. er der med MasterCard rabat på billeje hos Hertz og Avis.


Få flere gode rejseråd via Dansk Rejsebureauforening på www.travelassoc.dk

Hvidbjerg Bank ønsker dig en god rejse.

 

 

Find medarbejder

Det er ganske enkelt.